There was an error in this gadget

Monday, 16 December 2013

ROTI SOSEJ LAGI...

As salam...

Ahad semalam, mood gile meroti datang lagi....hehehehe bukan gila meroyan tau....tangan ni gatal jer nak buat roti...sebenarnya Yatie tak berapa sihat, tapi lepas makan ubat tersa macam dah segar sikit...tu yang tak boleh duduk diam...ada jer benda yang nak di kerja kan....

Tepat kul 8.00 malam, Yatie kerah hubby p beli yis...nak buat juga wlupun dah malam...bukannye apa dah jatuh cinta meroti...So lepas makan malam, apalagi...projek meroti bermula...

dah siap bentuk...
Kononnyer nak buat bentuk la, tapi belum confiden lagi...jadi yang senangnya, buat bentuk ni je la....dengan penuh kesabaran kerja mengayam roti bermula...hehehehe...wlupun second time buat, tetap jadi gemuk2...hehehe..apa ada pada rupa ekkkk...yang penting sedap....ayat cover...huhuhuhu...

Malam tadi buat dapat la, 8 biji roti yang gemuk-gemuk ni....

Topping sos n mayoniss..
 Lepas dah siap topping, pe lagi...proses membako...kita bako..kita bako...tak sabar nak ngap..al maklum la bau roti yang panas-panas memang sedap...

Finally...dah siap..tadaaaaa...

Di sebabkan aroma roti tu dah berlegar sekeliling rumah jadi air liur mula la meleleh..pe lagi offer kat hubby, utk rasa...mmmmm...sedap katanyer...habis sebiji....pas tu tak sampai 5 minit, Yatie offer lagi...nak lagi katanyer...hehehehe...abis lagi sebiji....Puas hanti dan bahagia bila tengok hubby dan anak makan...walaupun penat...

Pagi ni sarapan roti sosej...kenyang sgt2....next time nak try letak filling coklat atau red bean...tengah mengushar-ushar resepi buat filling...Memang seronok sangat buat roti ni...tak memenatkan...sekejap jer dah boleh makan roti fresh from oven...gebu gebas gitu...

Bagi yang terigin nak buat boleh la tengok di entry Yatie yang lepas ada di sertakan resepi...ataupun klik kat SINI...

ok...sekian...jumpa lagi di entry akan datang...daaaaa....







No comments:

Post a Comment