There was an error in this gadget

Saturday, 11 January 2014

MANGO FLOAT

Assalamualaikum.....

Hai kawan2...harap semua kawan-kawan blogers ari ni sihat dan ceria-ceria selalu...Sebenarnya hari ni, Yatie nak share satu resepi yang sebenarnya dah lama popular...tapi Yatie jer lambat try test resepi ni...Tapi tak kira...Yatie still nak share juga dengan kawan-kawan...

Ok...resepi yang Yatie nak share hari ni..adalah...Mango float...ermmmmmm...memang nyaman di jamah ketika cuaca panas macam hari ni...Resepi ni, memang banyak blogers lain dah share...macam-macam version..tapi terpulang pada tekak masing-masing...semua sedap...Tapi hari ni, Yatie nak share resepi yang Yatie ambil dari Rahel Blogspot...memang best..sedap...Terima kasih ye...



Mango Float

Sumber:Rahel
Bahan-bahan:
225g cream Nestle ( boleh juga di tukar dengan whipping cream** pukul bg kental sedikit **)
140g susu pekat manis
1 paket biskut Marie
Buah mangga secukupnya-dipotong nipis atau pun dipotong dadu
Jar atau bekas 7''
Cara membuat:
1.Satukan cream nestle bersama susu pekat manis.Gaul rata.( Whipping cream yang dipukul kental digaul rata dengan susu)
2.Masukkan biskut ke dalam jar **(Yatie masukkan dlm tuperware).Taburkan potongan mangga di atasnya.
3.Kemudian siram dengan cream.Buat seperti ini sampai 4-5 kali.
   Akhir sekali.Taburkan serbuk biskut marie di atas mango float.
4.Simpan di dalam peti sejuk sebelum dihidang.
Selamat Mencuba ye semua....

No comments:

Post a Comment