There was an error in this gadget

Monday, 24 February 2014

RESEPI MANGGO FLOAT YUMMY...

As salam...

Demam manggo float kembali...almaklum la dah masuk musim panas...so dessert yang sejuk2 macam ni kembali menjadi kegilaan semua...

Manggo float ni memang sangat sedap...rasanye seakan-akan icecream...gabungan cream dan manggo yang manis ni memantapkan lagi kesedapannyer...

Ok la jom kita semak resepi....resepi yang sebelum ni boleh semak di sini RESEPI MANGGO FLOAT. Untuk kali ni, Yatie dah olah sendiri ikut tekak Yatie...rasanya sedap...not bad...

Ni step by step untuk prepare Manggo float...

gambar dr en.google


1.  200g  whipping cream** pukul bg kental sedikit **)

gambar dr en google.
 2. 100g susu pekat manis / kalau tak manis tambah ler lagi....


3. 1 paket biskut Marie


 4. Buah mangga secukupnya-dipotong nipis atau pun dipotong dadu




Cara membuat:

1.Whipping cream yang dipukul kental digaul rata dengan susu)
2.Masukkan biskut ke dalam jar **(Yatie masukkan dlm tuperware).Taburkan potongan mangga di atasnya.
3.Kemudian siram dengan cream.Buat seperti ini sampai 4-5 kali.
   Akhir sekali.Taburkan serbuk biskut marie di atas mango float.
4.Simpan di dalam peti sejuk sebelum dihidang.
Selamat Mencuba ye semua....mudah kan..kan...




No comments:

Post a Comment