As Salam...
Hari ni Yatie nak share resepi frosting yang biasa Yatie guna untuk hias cupcake Redvelvet..ada banyak versi untuk resepi cream cheese sebenarnya...so jom kita skodeng...
So kat sini resepi cream cheese yang Yatie buat untuk red velvet cup cake..
RESEPI CREAM CHEESE
RESEPI 1
Hari ni Yatie nak share resepi frosting yang biasa Yatie guna untuk hias cupcake Redvelvet..ada banyak versi untuk resepi cream cheese sebenarnya...so jom kita skodeng...
So kat sini resepi cream cheese yang Yatie buat untuk red velvet cup cake..
Biasa Yatie suka guna resepi 1..yang lain tu himpunan resepi dari blog dan group masakan FB kawan2 yang lain...terima kasih...
RESEPI CREAM CHEESE
RESEPI 1
250g whipping cream
125g cream cheese
30g gula aising
50g butter
1sk jus perahan lemon
>> pukul semua sebati dan hiaskan atas cupcakes
125g cream cheese
30g gula aising
50g butter
1sk jus perahan lemon
>> pukul semua sebati dan hiaskan atas cupcakes
RESEPI 2
250 gram cream cheese dalam suhu bilik
85 gram gula aising
300 gram Non-Dairy Whipping Cream
RESEPI3
250g cream cheese Philadelphia
35g mentega
130g gula aising
1/2 sudu kecil esen vanilla
RESEPI 4
250g Cream Cheese
50g Icing Sugar
200ml Whipping Cream
1 tsp Vanilla Essence
- Pukul cream cheese & gula sehingga lembut.
- Masukkan VE sehingga sebati.
- Pukul cream sehingga kental & campurkan ke dlm adunan tadi.
- Siap untuk di gunakan sebagai lapisan & topping.
RESEPI 4
500g cream cheese
1 sudu esen vanila
115g gula icing
360ml Whipping Cream
RESEPI 5
250 gm Cream Cheese
100 ml atau 1/2 cawan Whipping Cream
100 gm atau 1/2 cawan Gula Kastor (kalau suka kurang manis boleh kurangkan sukatan gula..)
salam...saya nk tya perahan lemon tu boleh di gantikan dgn cuka x????
ReplyDeletewslm...saya suggest jangan...nanti rasa nye tak sama...terima kasih..
ReplyDeletesalam.. utk resepi cream cheese, mane satu yg x cair sgt ye kak?
ReplyDeletewslm...akak suggest guna resepi yg ke 2...mmeng best..
ReplyDeleteKenapa adunan says jadi lembik bila masuk whipping cream
ReplyDelete