There was an error in this gadget

Tuesday, 26 November 2013

HIMPUNAN RESEPI CREAM CHEESE FROSTINGS

As Salam...

Hari ni Yatie nak share resepi frosting yang biasa Yatie guna untuk hias cupcake Redvelvet..ada banyak versi untuk resepi cream cheese sebenarnya...so jom kita skodeng...



So kat sini resepi cream cheese yang Yatie buat untuk red velvet cup cake..





Biasa Yatie suka guna resepi 1..yang lain tu himpunan resepi dari blog dan group masakan FB kawan2 yang lain...terima kasih...



RESEPI CREAM CHEESE 

 RESEPI 1

250g whipping cream
125g cream cheese
30g gula aising
50g butter
1sk jus perahan lemon
 >> pukul semua sebati dan hiaskan atas cupcakes




RESEPI 2

250 gram cream cheese dalam suhu bilik
85 gram gula aising
300 gram Non-Dairy Whipping Cream




RESEPI3

250g cream cheese Philadelphia 

35g mentega 

130g gula aising 
1/2 sudu kecil esen vanilla 


RESEPI 4



250g Cream Cheese
50g Icing Sugar

200ml Whipping Cream

1 tsp Vanilla Essence

- Pukul cream cheese & gula sehingga lembut.

- Masukkan VE sehingga sebati.

- Pukul cream sehingga kental & campurkan ke dlm adunan tadi.

- Siap untuk di gunakan sebagai lapisan & topping.

 RESEPI 4


500g cream cheese

1 sudu esen vanila

115g gula icing

360ml Whipping Cream



RESEPI 5

250 gm Cream Cheese 

100 ml atau 1/2 cawan Whipping Cream

100 gm atau 1/2 cawan Gula Kastor (kalau suka kurang manis boleh kurangkan sukatan gula..)







Semua sedap....Selamat mencuba




 

 





 

5 comments:

  1. salam...saya nk tya perahan lemon tu boleh di gantikan dgn cuka x????

    ReplyDelete
  2. wslm...saya suggest jangan...nanti rasa nye tak sama...terima kasih..

    ReplyDelete
  3. salam.. utk resepi cream cheese, mane satu yg x cair sgt ye kak?

    ReplyDelete
  4. wslm...akak suggest guna resepi yg ke 2...mmeng best..

    ReplyDelete
  5. Assalam nak tnya whipping cream tu boleh tak ganti dengan fresh cream?

    ReplyDelete