There was an error in this gadget

Thursday, 19 December 2013

FABER SLOW COOKER

As salam....

Semalam time hubby Yatie sampai umah, Yatie tengok hubby gendong kotak besar...ape benda lak hubby bawa balik ni...hehehe...ingat kan ade le suprise kot 2 belikan mixer baru ke..ape ke....tup2..hadiah cabutan bertuah sempena annual dinner Hicom Teck See bulan lepas...

Tengahari tu hubby dah call bagi tau nak amik hadiah cabutan bertuah dia kat kilang...tapi, Yatie tak  fikir sangat le apa yang hubby dapat...tengok2...hubby bawa balik "SLOW COOKER"....

gambar ehsan dr pak google


Benda pertama bermain kat fikiran Yatie...macam mana nak guna ni...al maklum la..x pernah guna...dan tak pernah terfikir pun nak ada....

So..Yatie cepat-cepat buka kotak nak tengok rupa slow cooker ni...hurmmmm...macam periuk nasi...tapi nak masak pe ye guna ni...no idea....tutup dan seal semula kotak tu...terus simpan bawah katil...hahahaah...

Pagi tadi tengah dok google pasal resepi...ternampak resepi stew daging guna slow cooker....yuhuuuuu...boleh try ni...rupanya banyak juga resepi yang guna slow cooker ni...terutama bubur dan sup...

Tak sabar nak try...harap-harap menjadi la...kalau tak berhabuk la slow cooker tu kat bawah katil....nnt kan entry Yatie akan datang bersama resepi dan hasil menggunakan slow cooker ni yer...wish me good luck yer semua...

Jumpa lagiiiii...

No comments:

Post a Comment