There was an error in this gadget

Tuesday, 26 November 2013

HIMPUNAN RESEPI CREAM CHEESE FROSTINGS

As Salam...

Hari ni Yatie nak share resepi frosting yang biasa Yatie guna untuk hias cupcake Redvelvet..ada banyak versi untuk resepi cream cheese sebenarnya...so jom kita skodeng...



So kat sini resepi cream cheese yang Yatie buat untuk red velvet cup cake..





Biasa Yatie suka guna resepi 1..yang lain tu himpunan resepi dari blog dan group masakan FB kawan2 yang lain...terima kasih...



RESEPI CREAM CHEESE 

 RESEPI 1

250g whipping cream
125g cream cheese
30g gula aising
50g butter
1sk jus perahan lemon
 >> pukul semua sebati dan hiaskan atas cupcakes




RESEPI 2

250 gram cream cheese dalam suhu bilik
85 gram gula aising
300 gram Non-Dairy Whipping Cream




RESEPI3

250g cream cheese Philadelphia 

35g mentega 

130g gula aising 
1/2 sudu kecil esen vanilla 


RESEPI 4



250g Cream Cheese
50g Icing Sugar

200ml Whipping Cream

1 tsp Vanilla Essence

- Pukul cream cheese & gula sehingga lembut.

- Masukkan VE sehingga sebati.

- Pukul cream sehingga kental & campurkan ke dlm adunan tadi.

- Siap untuk di gunakan sebagai lapisan & topping.

 RESEPI 4


500g cream cheese

1 sudu esen vanila

115g gula icing

360ml Whipping Cream



RESEPI 5

250 gm Cream Cheese 

100 ml atau 1/2 cawan Whipping Cream

100 gm atau 1/2 cawan Gula Kastor (kalau suka kurang manis boleh kurangkan sukatan gula..)







Semua sedap....Selamat mencuba




 

 





 

Monday, 25 November 2013

TEMPAHAN KEK KARAMEL BIRHTDAY..

As salam...

Kek karamel ni di tempah oleh officemate Yatie, K.Zam sempena birthday anaknye Zulaikha yang ke 3 tahun...Happy Birthday.....Semoga Ika menjadi anak yang solehah...



Yatie ucapkan ribuan terima kasih pada semua yang sudi kek dengan Yatie...dan pada yang berminat untuk order boleh la pm di fb atau sms 012-6768654






TEMPAHAN WALNUT COKLAT CAKE BIRTHDAY

As salam...Salam pagi isnin..

 Kek ni di tempahan dari sahabat baik Yatie, Wati sempena sambutan hari jadi anak lelakinye yang ke 3 tahun dan sekaligus majlis ulang tahun perkahwinan mereka yang ke 4 tahun... Yatie Doakan semoga Watie sekeluarga dimurahkan rezeki dan bahagia hingga akhir hayat...




Yatie ucapkan ribuan terima kasih pada semua yang sudi kek dengan Yatie...dan pada yang berminat untuk order boleh la pm di fb atau sms 012-6768654

Saturday, 23 November 2013

KEK BIRTHDAY EDIBLE IMEJ....

As salam...Entry hari ni kek birthday bersama edible imej...

Kek ni di tempah oleh sahabat suami Yatie, sempena birthday anak perempuannye yang k 3 tahun..Agak kelam kabut juga menyiapkan kek ni sebab tempahan ni tempahan  mengejut..bukannye apa serentak dengan order dari kawan Yatie di Gombak...mengejut jugak...nasib baik Yatie tak de heart attack..kalau tak pengsan...So kita layan dulu gambar yang ni dulu...Next entry baru kita tengok hasil kek tempahan Kawan Yatie di Gombak tu...sebab dia nak suprise kan suami dan anak dia...harap sabar ye....


Yatie ucapkan ribuan terima kasih pada semua yang sudi kek dengan Yatie...dan pada yang berminat untuk order boleh la pm di fb atau sms 012-6768654

Friday, 22 November 2013

TEMPAHAN BUTTER KEK DARI SURAYA...DAN WALNUT CUPCAKE DARI K.ZAM

As salam..syukur rezeki di pagi Jumaat...







Butter kek marble ni di tempah khas untuk majlis makan-makan kat rumah Kakak Sue sempena meeting anak buah Sue, yang akan melangsungkan hari bahagia tak lama lagi...harap2 enjoy la makan kek yerr...

Yang ni pula, tempahan walnut cupcake dari k.zam..





Tempahan kali ni pun katanye nak dibawa ke tempat kenduri....Sama juga, selamat menikmati walnut cupcake yang comel-comel ni...

Terima kasih pada Sue dan K.zam sebab sudi repeat order ngan Yatie...Pada yang berminat untuk order boleh la PM di FB atau SMS di 012-6768654