There was an error in this gadget

Thursday, 27 February 2014

BLUEBERRY CHEESE TART

As salam...

Projek malam tadi baking cheese tart untuk office mate Yatie...souvenirs untuk diaorang sebab hari ni last day Yatie kerja kat office ni...hope diaorang suka...

sessi buh filling blueberry...

baru belajar melorek..

ok kot...comot2...

bakar sekejap...

dah siap...

Untuk doorgift pon sesuai..

Projek buat cheese tart finish around kul 10pm...memang sedap...testing masa panas2...tapi pagi tadi rasa cheese tart yang sejuk lagi sedap...

Harga cheese tart untuk yang berminat utk tempahan  25 pcs RM 30.00 (filling Blueberry / Strawberry)

Berminat boleh sms or wasap 012-6768654 Yatie


Tuesday, 25 February 2014

ROTI SOSEJ DAN BUN TUTTY FRUITY..

As salam.

Hampir sebulan meroti..skill meroti masih ke laut...hahahah...tak pe kan...yang penting rasa sedap...#pujidirisendiri...

Ok hari ni yatie nak share cara membentuk roti sosej...ilmu ni, yatie dapat dari KELAB ROTI..Kat KR macam2 ilmu meroti boleh kita belajar...Masa mula2 join KR ni, ilmu meroti memang zero...tapi, ramai ahli KR share rezepi dan tips2 yang best untuk meroti...Ahli KR memang best...

First Yatie belajar buat roti sosej...

NI MASA MULA2 BELAJAR MEMBENTUK ROTI SOSEJ..

HASIL SELEPAS DI BAKAR...



 
GAMBAR DARI KELAB ROTI..
Gambar yang kat atas tu step by step untuk membentuk roti...mudah kan...Dan baru2 ni dah beralih arah, bila tengak ahli KR buat bun Tutty Fruity...wahhhh...apa lagi berkobar-kobar semangat nak buat...jadi ni lah hasilnyer...

BUN TUTTY FUITY SIAP DIBENTUK...SENTUHAN PERTAMA JUGA..

DAH SIAP DIBAKAR...


GAMBAR DARI KELAB ROTI

Walaupun Yatie buat tak secantik orang lain punya tapi rasa lega, dapat mencuba...yang penting jangan putus asa...terjun dalam bidang bakery ni banyak mengajar Yatie erti bersabar...sentiasa terbuka...terutama bila dikritik...semua tu kita kena ambil positif untuk kita lebih maju....

Pada yang teringin mencuba boleh la ikut step by step yang Yatie post tu...selamat mencuba...

Monday, 24 February 2014

KEK PUDING KARAMEL

As salam...

Hai semua...ni sebahagian kek karamel yg ditempah minggu lalu....


KEK KARAMEL PERISA VANILA


KEK KARAMEL PERISA STRAWBERRY


KEK KARAMEL PERISA PANDAN

KEK KARAMEL PERISA COKLAT.

Walaupun ramai kata kek ni evergreen, tapi yang specialnyer kek ni still ada peminatnyer yang tersendiri...memang tak jemu makan....

Pada yang berminat untuk order sila SMS atau Wasap 012-6768654 yatie..
Terima kasih...

RESEPI MANGGO FLOAT YUMMY...

As salam...

Demam manggo float kembali...almaklum la dah masuk musim panas...so dessert yang sejuk2 macam ni kembali menjadi kegilaan semua...

Manggo float ni memang sangat sedap...rasanye seakan-akan icecream...gabungan cream dan manggo yang manis ni memantapkan lagi kesedapannyer...

Ok la jom kita semak resepi....resepi yang sebelum ni boleh semak di sini RESEPI MANGGO FLOAT. Untuk kali ni, Yatie dah olah sendiri ikut tekak Yatie...rasanya sedap...not bad...

Ni step by step untuk prepare Manggo float...

gambar dr en.google


1.  200g  whipping cream** pukul bg kental sedikit **)

gambar dr en google.
 2. 100g susu pekat manis / kalau tak manis tambah ler lagi....


3. 1 paket biskut Marie


 4. Buah mangga secukupnya-dipotong nipis atau pun dipotong dadu




Cara membuat:

1.Whipping cream yang dipukul kental digaul rata dengan susu)
2.Masukkan biskut ke dalam jar **(Yatie masukkan dlm tuperware).Taburkan potongan mangga di atasnya.
3.Kemudian siram dengan cream.Buat seperti ini sampai 4-5 kali.
   Akhir sekali.Taburkan serbuk biskut marie di atas mango float.
4.Simpan di dalam peti sejuk sebelum dihidang.
Selamat Mencuba ye semua....mudah kan..kan...




Saturday, 22 February 2014

JAPANESE COTTON SOFT CHEESE KEK BIRTHDAY

Assalammualaikum...

Hari ni tempahan untuk Japanese cotton soft cheese dari Nida sempena birthday suaminye...Deco still sama macam yang sebelum ni...hehehe...sebab Yatie masih hijau dalam bidang mendeco kek ni...tapi Yatie harap Nida dan suami puas hati...Untuk Man...Yatie ucapkan selamat hari lahir dan semoga panjang umur dan murah rezeki serta bahgia disamping isteri dan anak-anak...

Ok jom kita layan gambar kek dulu....




Terima Kasih sebab sudi order ngan Yatie...Yatie minta maaf kalau ada yang terkurang....terima kasih....

Friday, 21 February 2014

JAPANESE COTTON SOFT CHEESE CAKE.

Assalammualaikum w.b.t....

Salam Pagi Jumaat...semoga semua mendapat rahmat di penghulu segala hari ni...Untuk entry kali ni, Yatie mendapat tempahan kek dari sahabat baik Yatie, Pn Rafidah sempena ulang tahun perkahwinan dia yang ke 11 tahun...Pejam celik pejam celik cepat betul masa berlalu...tak sangka..masih teringat lagi zaman persekolahan dulu-dulu...memang happening...budak-budak la kata kan...masa tu..berlari sana sini...kejar mengejar..melompat sana sini...hehehee...memang hyper masing-masing...

Tup tup masing-masing dah ada haluan hidup masing2...semua dah berkeluarga, ada anak-anak..dan berkerjaya...stop2....dah terlebih mengimbau kenangan lalu ni...kalau macam ni, tak tayang gambar kek nye nanti...

Ok la...kek yang di order ni kek japnese cotton soft cheese kek...Kek ni memang lembut...teksurnye memang selembut kapas...jom kita tengok gambar kek..layannn....

FIRST DECO...TERPAKSA DI TUKAR PLAT HAPPY ANNIVERSARY TU...X MUAT NAK LETAK NAMA...

AKHIRNYA MCM NI LA JD NYER...
PUTIH2 MELATI....


 Deco untuk kek ni simple jer...tak pandai sgt pon nak deco gempak-gempak...diharapkan Fida suke...Yatie ucapkan selamat ulang tahun perkahwinan yang ke 11...semoga cinta Azahan n fida kekal hingga ke jannah...amin...

Terima kasih....


Tuesday, 18 February 2014

OH ROTIKU...

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...Yatie harap semua sihat dan bahagia selalu...Biasa pepatah ada mengatakan, tuah ayam nampak di kaki, tuah kita...hanya Allah jer yang tahu dan tentu kan...Kita sebagai umatnya hendaklah berusaha...

Wahhh...tazkirah pagi2 ni...hehehe...bukannye apa..Yatie rasa sangat gembira...sejak terjun dalam bidang bakery ni, rezeki amat murah...Yatie amat bersyukur sebab di bukakan jalan seluas-luasnya dan dipermudahan sepanjang Yatie start bisnes ni....

Walaupun Yatie baru berjinak2 buat roti ni, sambutan terhadap roti keluaran Yatie's Sweet & Yummy Taste Chocolate Cake amat awesome...semua suka dengan rasa roti ni...




Hari ni, roti keluaran Yatie dah masuk kat Proton...hubby Yatie yang tolong jualkan...Alhamdulillah...sambutan amat menggalakkan...Sebelum ni, Yatie ada juga hantar roti ni untuk budak2 asrama SMK Sulaiman...budak2 ni memang suka..harap sambutan untuk kek dan roti berterusan...

Bagi yang berminat dengan roti keluaran Yatie, boleh la SMS or Wasap 012-6768654 Yatie.



Monday, 17 February 2014

KEK KARAMEL, BROWNIES LAYERED CHEESE, CHOC MOIST DAN ROTI SOSEJ

As salam....

Selamat pagi semua...dah lama Yatie tak update blog...super busy lately ni..Ye la sebab baru masuk kerja after bercuti panjang CNY, kerja melambak2...mengunung sampai dah tak nampak muka...hehehe...

ok la hari ni Yatie nak share kek yang Yatie buat sepanjang minggu lepas...Alhamdulillah...tempahan masih tak putus2..walaupun dah banyak yang Yatie dah tolak...

TEMPAHAN KEK KARAMEL DARI AIN

TEMPAHAN KEK KARAMEL DARI ABG SOIM DAN KAK NIZA


KEK CHOC MOIST TEMPAHAN DARI ZIRA

BROWNIES CHEESE TEMPAHAN DARI ARFAH DAN ZUBAIDAH
CHOC MOIST MINI TEMPAHAN DARI ARFAH DAN KAK MUDAH

ROTI SOSEJ TEMPAHAN DARI SEMUA ...
Terima kasih pada semua yang sudi order ngan Yatie...

Pada yang berminat untuk tempahan sila sms or wasap 012-6768654 Yatie...

Friday, 7 February 2014

PULUT KUNING

As salam....

Tak habis lagi cerita cuti CNY hari tu...hihihihi...almaklum la cuti panjang...sepanjang cuti seminggu tu sempat juga la Yatie menuntut ilmu buat pulut kuning dari Mak tersayang...

 


Pulut kuning ni, Yatie buat versi kukus...memang sedap n rasa lemak santan nyer...pendek kata resepi my Mom memang best...

Memandangkan pulut kuning ni, Yatie buat kat Kg, so nak hias beria x leh la sangat...tapi kalau ada yang berminat untuk order, confirmed Yatie hias cantek2...

Pulut kuning macam ni, sesuai untuk semua majlis...terutama, majlis cukur jambul, kahwin, harijadi, kenduri kesyukuran n macam2 la...

Ok bagi yang berminat untuk try produk Yatie Sweet n Yummy Taste Chocolate Cake jangan malu2 sms or wasap 012-6768654 Yatie...

Terima Kasih..

KEK COKLAT MOIST, BARBIE KEK , SNOW CHEESE KEK DAN KEK CHEESE LELEH

Assalammualaikum....

Minggu sebelum CNY 2014 Yatie betul2 sibuk...tak sempat nak upload gambar tempahan dari kawan-kawan....

ok...jom kita layan gambar tempahan yang lalu...





COKLAT MOIST TEMPAHAN DARI KAK SURIANA




KEK CHEESE LELEH..TEMPAHAN DARI AZIE, MS YONG, KAK KAMELIA...

BROWNIES CHEESE TEMPAHAN DARI SURAYA..




KEK BARBIE TEMPAHAN DARI KAK ZAKIAH...





KEK COKLAT MOIST BUTTERCREAM HANTARAN BERTUNANG TEMPAHAN SABRINA



KEK COKLAT SNOW CHEESE TEMPAHAN INTAN..
 Terima kasih pada semua yang sudi order kek dengan yatie....pada yang berminat untuk order boleh sms atau wasap 012-6768654 yatie...