There was an error in this gadget

Friday, 7 February 2014

KEREPEK ARROWHEAD AKA NGAKU

Assalammualaikum...

Selamat pagi semua...ermmmmm...hari ni hari pertama Yatie start kerja after CNY...so sepanjang cuti CNY, Yatie cuma lepak kat kampung...sedikit sebanyak dapat la tolong, mak n ayah kemas2 apa yang patut kat kampung...

Terasa masa cepat berlalu...almaklum la..bangun makan tido...pastu ada la, kemas2 sikit...so sepanjang cuti, itu la aktiviti harian Yatie...nak membaking tak boleh, sebab Yatie tak pandai nak guna oven mak...kalau guna confirmed kek tak jadi...tak tau kat mana silapnye...

Tapi, sepanjang cuti tu, Yatie sempat buat kerepek ngaku ni...hehehehe...ari tu punya la teringin..tengok ramai kawan-kawan fb post, buat kerepek ni...walaupun dah akhir2 CNY buah arrowhead ni ada lagi dijual...jadi tercapai la hajat nak buat dan makan...

Arrowhead...beli kat TF Bentong...Murah jer RM 3.90

Dah siap di buang kulitnye...

Step yang pertama, nak buang kulit arrowhead ni senang jer...macam kupas buah apple jer...hehehehe...
masuk bab nak slice ni la, Yatie fail...nasib baik mak ada tolong buatkan...cepat lak tu...klu harap Yatie, mesti terkial2...
Dah siap di slice....


First batch...dah siap goreng...weeee...x sabar nak rasa...


akhirnya....sedap sangat...lemak2 gitu...
So...selesai la sudah, hajat nak buat kerepek ni...hehehehe...sedap..tak banyak dapat...sebab beli arrowhead ni sikit jer...tak sampai 2kg...saja nak testing...tapi yang pasti memang best...InsyaAllah...next year kalau ada rezeki boleh la buat lagi....


No comments:

Post a Comment