There was an error in this gadget

Tuesday, 25 February 2014

ROTI SOSEJ DAN BUN TUTTY FRUITY..

As salam.

Hampir sebulan meroti..skill meroti masih ke laut...hahahah...tak pe kan...yang penting rasa sedap...#pujidirisendiri...

Ok hari ni yatie nak share cara membentuk roti sosej...ilmu ni, yatie dapat dari KELAB ROTI..Kat KR macam2 ilmu meroti boleh kita belajar...Masa mula2 join KR ni, ilmu meroti memang zero...tapi, ramai ahli KR share rezepi dan tips2 yang best untuk meroti...Ahli KR memang best...

First Yatie belajar buat roti sosej...

NI MASA MULA2 BELAJAR MEMBENTUK ROTI SOSEJ..

HASIL SELEPAS DI BAKAR...



 
GAMBAR DARI KELAB ROTI..
Gambar yang kat atas tu step by step untuk membentuk roti...mudah kan...Dan baru2 ni dah beralih arah, bila tengak ahli KR buat bun Tutty Fruity...wahhhh...apa lagi berkobar-kobar semangat nak buat...jadi ni lah hasilnyer...

BUN TUTTY FUITY SIAP DIBENTUK...SENTUHAN PERTAMA JUGA..

DAH SIAP DIBAKAR...


GAMBAR DARI KELAB ROTI

Walaupun Yatie buat tak secantik orang lain punya tapi rasa lega, dapat mencuba...yang penting jangan putus asa...terjun dalam bidang bakery ni banyak mengajar Yatie erti bersabar...sentiasa terbuka...terutama bila dikritik...semua tu kita kena ambil positif untuk kita lebih maju....

Pada yang teringin mencuba boleh la ikut step by step yang Yatie post tu...selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment