There was an error in this gadget

Monday, 13 January 2014

KEK BARBIE

Assalammualaikum..

Syukur Alhamdulillah...projek untuk percubaan membuat kek barbie akhirnya berjaya...walaupun tak secantik mana..tapi Yatie amat-amat bahagia sebab dapat memenuhi impian permata hati Yatie untuk sambut birthday yang ke 4 tahun ni nak potong kek barbie...

Jadi...dengan penuh debaran Yatie try juga buat...tawakal jer la...tapi ni hanya untuk try test...takut bila tiba time birthday Esya nanti...kek yang diidamkan tak jadi..mesti Esya sedih nanti...hehehe..kelakar la pulak...sambut birthday awal... Esya punya la happy bila Yatie bagi tau nak buat kek barbie...terlompat-lompat tak sabar nak tengok...

Tarraaaa...ni la kek barbie...comot2...


Untuk base kek barbie ni...Yatie gunakan kek coklat moist...sebab Esya memang suka kek coklat...untuk krim pula...Yatie hanya gunakan fresh cream yang di tambah perisa strawberry...memang sedap...macam ice cream la....kalau dimakan sejuk-sejuk...



pose sikit....

 Untuk first time ni...Yatie just deco simple jer...hanya guna star nozel..piping-piping2 seluruh badan barbie guna nozel yang sama...cuma buat dua color..white dan pink..fuhhh...penat juga nak piping macam ni...bukannya apa..Yatie ni jenis yang tak sabar...nak cepat siap jer...
Ready nak potong kek...

semangat2....tapi mana lilin ma...nak lilin...
 Apapun..yatie tengok Esya tersangat happy...dengan suprise kek barbie ni...terjerit-jerit bila first time Yatie tunjuk kek ni dalam peti sejuk....

wlupn lakonan...tapi still nak lilin...hahahaa..

happy pre birthday esya....

happy birthday to u..happy birthday to esya...happy birthday to u...yeeaaaaa...


 Hanya perasaan bersyukur dan bahagia...tengok anak happy...alhamdulillah...nanti Birthday Esya yang betul-betul...insyaAllah..mama akan buat yang lebih cantik lagi...

Untuk yang berminat untuk membuat sebarang tempahan kek boleh la..PM di FB atau SMS/Wasap 012-6768654 Yatie..Terima Kasih.

No comments:

Post a Comment