There was an error in this gadget

Wednesday, 9 October 2013

LANGKAWI....

As salam...04 oct 2013..First time jejak kaki ke Langkawi...memang teruja..best..
Sampai2 jer cuaca yg tadi kat LCCT panas terik bertukar..rupanya kat Langkawi musim hujan..wlu mcm mana pun kami sekeluarga masih lg excited nak berjalan...ni la perjalanan kami di Langkawi..









1st day..
Melawat makam mahsuri
cantiknya Mahsuri...
makam mahsuri
 

Mahsuri memang cantik...sangat kagum tgk kecantikannya...
fuhh...memang penat...wlupun hujan..berjalan tetap berjalan...



2nd day..
Island hopping..Fun time...

naik bot
Eagle feeding
sangat happy...

Tasik Dayang Bunting
Fish di pulau beras basah..
sibuk pakai safety jacket...
dalam bot nak island hopping
   Ternyata aktiviti island hopping ni sgt fun..wlupun pnt...pulau n pantainya sangat cantik dan bersih...kami sekeluarga dapat melawat ke 3 pulau..Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar dan Pulau Beras Basah..ke tiga2 pulau ni memang cantik..bersih dan airnya sgt jernih...
   Permandangan di Tasik dayang bunting memang mendamaikan..air tasiknya yang biru ke hijauan sangat menenangkan perasaan..di sini kita di benarkan mandi manda di tasik..ataupun kita boleh memilih untuk naik bot solar yang boleh di sewa dengan kadar RM 30 selama setengah jam..boleh la pusing2 tasik..
   Seterusnya kami menyusur ke Pulau singa Besar..di sini kita dapat melihat burung helang makan..tak sangka dapat melihat spesis burung helang yang banyak..memang best..sebab first time dapat tgk helang dekat2...
   Last sekali kami ke Pulau Beras Basah..kat sini aktiviti mandi manda dan snokerling...airnya memang jernih..boleh terus nampak ikan.. air pantai pun sejuk wlupun panas terik...

3rd day
 Melawat tempat proses minyak gamat dan Dataran Lang

di depan kilang proses minyak gamat
Pilih2 minyak gamat..












Dataran Lang 
 
Dataran Lang
Hari terakhir kami di Langkawi..kami sekeluarga plan naik cable car..tapi cuaca tak mengizinkan..hujan lebat..so kami buat keputusan pusing2 Langkawi..beli minyak gamat..coklat dan cenderamata untuk kawan2.."memang kena g Langkawi lagi ni ayang..sebab kita tak dapat naik Cable Car" kata Fakhir suamiku....
Walaupun percutian ni agak singkat..tapi memang menyeronokkan..ini adalah pengalaman manis buat kami sekeluarga..Jika ada rezeki lagi, kami sekeluarga akan bercuti di sini lagi..




No comments:

Post a Comment