There was an error in this gadget

Monday, 28 October 2013

Ayam Panggang..nyum2..

    As salam..Entry kali ni pasal ayam...tapi kali ni best sikit la..ayam panggang..hari-hari layan FB, tgk group masakan post gambar makanan, maka Yatie pun merajinkan la diri untuk memasak...hujung2 minggu terpaksa la memasak sebab Mr Hubby dah jemu makan kat luar..

  Yang kelakarnya bila buka peti sejuk, stok yang ada ayam jer la...blank..tak tau nak masak apa ayam ni...sebenarnya penyakit malas yang banyak, tu pasal tak de idea.. Ambil masa juga la nak fikir menu...last2 tengah syok main FB tetiba nampak satu post dari teman FB Nita Miss'uCelallu ayam bbq..waaa..punya la menggoda..pe lagi..trus comment minta resepi..tup2 dapat dia pm resepi..memang best..thanks to Nita Miss'uCelallu..

Tanpa membuang masa, Yatie pun ke dapur memulakan proses pemerapan ayam..
Resepi asal guna bahagian kepak jer..tapi Yatie guna semua bahagian ayam yang ada...hahaha..hentam jer..



Yatie panggang guna pemanggang ajaib..cepat masaknya..




Taraaaa..ni la hasilnya..memang yummy...Sekian..selamat menjamu selera...

Mai sini tgk resepinye...






















SELAMAT MENCUBA..

No comments:

Post a Comment