There was an error in this gadget

Monday, 11 November 2013

KELAS BAKERY BERSAMA CHEF HISHAM.

As Salam...
Syukur alhamdulillah, hari sabtu yang lepas dapat juga join kelas bakery bersama Chef Hisham di HOI Sri Damansara...

control ayu...hehehe
Untuk kali pertama, join kelas ni memang best...dapat pula belajar kek yang memang popular la di kalangan penggemar kek...Di kelas ni Yatie berpeluang belajar Banana Cake Indulgence, Chessboard Tiramisu dan Marble kek (Zebraline)..semua kek ni memang sedap..Di Kelas ni semua dia ajar secara demo..so dapat la tengok Chef tunjuk step by step untuk prepare semua kek ni...pendek kata memang awsome la...

tengok tu...semangat chef potong kek...

Tengok la kek yang dah siap tu...mmmmm memang mabeles...sedap sgt2..terutamanya Banana cake indulgence..masih terasa kesedapannya sampai sekarang...hehehe..kan dah terover..tak kurang hebat sedapnya chessboard Tiramisu kek...kek yang penuh suprise...kat luar putih melepak...bila potong..wahhh...cantik sgt..petak2 corak kat dalam tu...tak percaya??? tgk la...

chessbord tiramisu
Dan kek yang terakhir Yatie belajar, marble zibraline ...yang ni pun ok...

marble kek


Marble kek ni sebenarnya extra resepi la dari chef..sebenarnya dalam jadual sepatutnya 2 jenis kek sahaja..tapi chef bebaik hati berkongsi lagi satu resepi...so kitaorang semua amat2 beruntung....rezeki-rezeki...



Yang paling sweetnya, Yatie dapat jumpa teman FB Norhafizan Homemade Dessert...Akhirnya dapat juga berjumpa..mata bertentang mata..orangnya memang peramah..makin rapat la silaraturahim antara kami berdua..insyaAllah..Yatie join kelas ni pun atas info dari Hafizan...InsyaAllah kalau ada next kelas yang best boleh la join lagi...

Untuk makan2 kat rumah...


Tak sabar nak mencuba resepi baru kek ni...harap-harap menjadi la....Jumpa lagi di entry akan datang...




No comments:

Post a Comment