Ni gambar snow cheese kek yang dah siap di deco...simple deco...
![]() | |
Tempahan dari Rusmawati Rosli... |
Snow Cheese Moist Cake
BHN A
4 bj telur gred A
100 gm gula halus
1 sd besar ovelete
2 sd teh esen vanila
25 ml air
Bhn B
120 gm tpg self raising
20gm tpg jagung
Bhn C
75 ml minyak jagung/butter dicairkn
Bhn utk hiasan : Cheese parut & Filling Blueberry
Perisa boleh ikut selera...
Color hijau perisa pandan
Merah utk strawberry
Kuning cair utk vanila
Kuning terang lemon
Caranya
Panaskn oven dulu suhu 150 selama 20minit.
Mix bhn A kejap & masukkn bhn B mix plg laju to gebu n likat bekrim..
Masukkn minyak jg n kaup balik dgn spatula slow2 ye...
Bakar selama 45 minit.
Bhn Cream Cheese Meleleh:
250 gm cream cheese
125 ml susu pekat
100 ml whipping cream tawar
Caranya
Masuk cream cheese & susu pekat mix laju to tk berketul.
Masukkn whipping crm n mix tk pyh lama sgt..
Bolehlh belahkn kek span td jd 2 layer & letak cream cheese & filling blueberry & letak semula kek span layer lg satu tu.
Curahkn baki cream cheese tadi & taburkn cheese parut tadi..
Simpan dlm fridge 1 jam baru makan.
Selamat mencuba..
4 bj telur gred A
100 gm gula halus
1 sd besar ovelete
2 sd teh esen vanila
25 ml air
Bhn B
120 gm tpg self raising
20gm tpg jagung
Bhn C
75 ml minyak jagung/butter dicairkn
Bhn utk hiasan : Cheese parut & Filling Blueberry
Perisa boleh ikut selera...
Color hijau perisa pandan
Merah utk strawberry
Kuning cair utk vanila
Kuning terang lemon
Caranya
Panaskn oven dulu suhu 150 selama 20minit.
Mix bhn A kejap & masukkn bhn B mix plg laju to gebu n likat bekrim..
Masukkn minyak jg n kaup balik dgn spatula slow2 ye...
Bakar selama 45 minit.
Bhn Cream Cheese Meleleh:
250 gm cream cheese
125 ml susu pekat
100 ml whipping cream tawar
Caranya
Masuk cream cheese & susu pekat mix laju to tk berketul.
Masukkn whipping crm n mix tk pyh lama sgt..
Bolehlh belahkn kek span td jd 2 layer & letak cream cheese & filling blueberry & letak semula kek span layer lg satu tu.
Curahkn baki cream cheese tadi & taburkn cheese parut tadi..
Simpan dlm fridge 1 jam baru makan.
Selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment